Чому саме я маю поїхати на стажування?

Чому саме я маю поїхати на стажування?

Питання, на яке, звісно, у кожного буде своя відповідь, проте ми можемо разом подумати, яка цінність і чому варто зробити цей перший крок до розвитку.

Стажування за кордоном - це унікальна можливість для молоді здобути цінний досвід роботи в міжнародному середовищі, покращити свої мовні навички, розширити мережу контактів, здобути знання про культуру та звичаї іншої країни. Це також може стати трампліном до успішної кар'єри та відкрити багато дверей до нових можливостей!

Пропонуємо розглянути ТОП питань, що постають перед кожним, хто тільки побачив десь рекламу стажувань або перед тим, хто вже спілкується з нашими менеджерами!

1. Мені страшно їхати одній/одному

Страх - це нормально. Багато людей відчувають страх перед новим досвідом, але це не повинно вас зупиняти. Навпаки, з цього і починається ваше велике життєве випробування, після подолання якого ви станете новою, покращеною версією себе. Стажування за кордоном - це чудова можливість подолати свої страхи, прокачати стресостійкість, стати більш самостійними та впевненими у собі.

І якщо вже ми підняли цю тему - ви не будете самотні: під час усього процесу підготовки до стажування з вами разом будуть менеджери як з України, так і з-за кордону, головною метою роботи й цінністю яких є забезпечення найкращого досвіду для абсолютно кожного стажиста.

Також країни, у які ми організовуємо стажування, є цілком безпечними для подорожей. За бажанням ви можете самостійно вжити заходів, щоб мінімізувати ризики, наприклад, дослідити місцевість, де ви будете жити, вивчити основні фрази місцевою мовою та завжди бути на зв'язку з рідними - загалом будь-що для вашого власного спокою.

2. У мене немає грошей на організаційний внесок

Ми розуміємо різні життєві ситуації, проте складнощі із фінансами - це не привід відкладати свій розвиток на потім!

Ми готові розділити оплату навпіл - одну частину сплачуєте одразу, іншу - через певний час, якщо є у цьому потреба.

Також на волонтерських стажуваннях завжди покривається проживання, а на професійних майже завжди є або заробітна плата, або житло, щоб нашим стажистам не потрібно було піклуватись за це.

3. Я не хочу працювати безоплатно

Навіть неоплачувані стажування можуть дати вам цінний досвід роботи, який допоможе вам у вашій кар'єрі. Ви зможете здобути нові навички, знання та навіть друзів! Після проходження професійного стажування ви навіть можете залишитись працювати у цій же компанії, але вже у віддаленому режимі - такі випадки були, є і будуть, не сумнівайтесь)

4. Я не розумію, за що я взагалі плачу

Стажування за кордоном - це ваша інвестиція у своє майбутнє. Ви  здобудете життєвий досвід, який не замінить вам жоден онлайн курс чи переглянутий тревел-влог на YouTube. 

Ви зможете познайомитися з людьми з різних країн світу та налагодити ділові контакти, здобути нових друзів та презентувати нашу країну!

Волонтерські стажування спрямовані на допомогу іншим із паралельним розвитком себе, тож, якщо вам близьке поняття емпатії та альтруїзму, а ще ви любите спілкуватись, то це точно ваш варіант.

Професійні стажування безпосередньо розвинуть ваші професійні навички, що допоможе вам пробитися через конкуренцію у своїй сфері та в майбутньому успішно побудувати кар’єру, маючи міжнародний досвід, який дуже цінується роботодавцями!

5. У мене погана англійська

І тут стажування за кордоном стає чудовою нагодою! Це  крута можливість покращити свою англійську мову: ви будете постійно спілкуватися англійською, що допоможе вам швидше вивчити мову. А спілкування з носіями може не тільки розширити ваш світогляд, а й допомогти розуміти людей краще, бо як казав німецький філософ Гете - "Скільки мов ти знаєш - стільки разів ти людина".

Також, перед початком стажування, ви можете відвідувати різного роду розмовні клуби та інші активності для того, щоб перебороти свій страх спілкування англійською - запитайтесь у свого менеджера про це, він точно щось підкаже.

6. Я не розумію, навіщо і як потім цей досвід використовувати далі

Як ми вже зазначали вище, ви зможете використовувати досвід та навички, здобуті під час стажування, у своїй майбутній кар'єрі, щоб стати більш конкурентоспроможним на ринку праці. На волонтерському стажуванні ви здобудете загальні софт-скіли, що будуть великим плюсом під час працевлаштування вас як члена колективу, а також на багатьох проєктах ви працюєте з організацією - заходів, зустрічей та інших активностей, тож по факту, це є івент-менеджмент. Досвід професійного ж стажування вплине на вашу позицію на ринку праці у більш вузькоспрямованому режимі - навички роботи у міжнародних компаніях не лишають байдужим жодного ейчара, повірте на слово.

У разі, якщо у вас є інші питання, що турбують, ви завжди можете поставити їх менеджеру, який з вами працює та просто спілкується - адже це людина, через яку пройшло вже багато стажистів і він чи вона точно знають відповіді на ваші питання, а також вже з позиції досвіду розуміють, що може вас турбувати та непокоїти - тож не бійтесь щось спитати чи уточнити, щоб відкрити для себе новий світ можливостей, який точно переверне ваше світосприйняття та дасть незабутній досвід.

Розкрий нового себе with aiesec.