Історії, які формують AIESEC | Cпогади учасників програми Global Teacher

Історії, які формують AIESEC | Cпогади учасників програми Global Teacher

Щороку понад 50000 людей з усього світу отримують досвід розвитку лідерських якостей with aiesec на стажуваннях.

Кожен має свою особливу історію. Історію, яка надихає рости, змінюватися і рухатися вперед. Ми хочемо поділитися цими історіями з вами, щоб показати людей, які не побоялися та поїхали одного разу на професійне стажування для вчителів Global Teacher, щоб розвивати себе та світ.

«Після проходження стажування мені запропонували роботу, тому це цікава та хороша можливість саме для початку кар'єри.

Під час стажування зрозуміла, що потрібно бути готовим до життя у різних умовах та з різними людьми. Стажування підходить для flexible and open-minded людей, також є можливість одночасно працювати, робити збереження та подорожувати. Таким був мій досвід.»

Учасниця програми Global Teacher у Туреччині Вікторія Ядощук

«Я завжди хотіла отримати досвід роботи в іншій країні, зануритися у життя місцевих і познайомитися з іншою культурою. І професійне стажування від AIESEC дало мені цей шанс. Я обрала для цього колоритну країну - Туреччину

«Під час проєкту я викладала англійську мову в початковій школі. Моїм основним завданням було допомагати учням спілкуватися англійською, застосовувати вивчені слова та фрази в реальному мовленні, на практиці. На другому місяці стажування я раптом усвідомила, що спілкування з людьми навколо мене відбувається вже дуже природньо. Я не знала турецької мови, а діти і вчителі не володіли досконало англійською, проте я змогла налагодити розуміння, незважаючи на мовний бар'єр. Це відбулося завдяки емоціям, мові тіла, жестами та навіть і гугл-перекладачеві», - розповідає учасниця Global Teacher Тетяна Савчук.

На думку Тані на стажування варто поїхати тому, що це спосіб розвинути самостійність, комунікативні навички, стресостійкість та вміння вирішувати проблеми, а також розширити світогляд, вивчити нову мову, знайти цікаві знайомства та друзів з інших країн.

«Насправді, ідея поїхати працювати вчителем кудись закордон виникла у нас дуже давно, але саме разом з AIESEC ми знайшли цю можливість. І от вже десь через місяць сиділи у літаку і думали, звідки взагалі з'явилася ця ідея і навіщо ми взагалі погодилися на це все», - розповідають сестри Тетяна і Анна Федорчук про своє професійне стажування Global Teacher.

«Чи було страшно? Я сприймала все як досвід, думка про нове і незвідане була страшнішою, ніж її реалізація. У житті все набагато простіше.

Щодо стажування, я працювала вчителем протягом одного місяця. Усе було чудово, звичайно треба було звикнути до всього. Головне - це розуміти,що ти тут гість і у них інакші правила. Я любила, коли на перерві діти біжать, щоб обняти та привітатись з тобою. Кожному потрібна увага, і я старалась її давати. Зазвичай діти дуже милі і люблять іноземців, але інколи вони вміють все ж створити для тебе стрес, тому тут треба багато сили і терпіння», - ділиться Тетяна.

«Так, легко не буде, це факт. Проте я відкрилась для себе з ще однієї сторони. Стажування навчило мене, що треба продовжувати свій професійний розвиток і шукати ту справу життя, в яку ти будеш закоханим. Я була готова до стажування у професійному значенні. У мене вже було достатньо кваліфікацій, диплом за спеціальністю, досвід роботи та сертифікати. Тебе можуть взяти навіть, якщо у тебе цього всього немає. Але моя порада: ніколи не погоджуватись на занижені умови, оскільки ставлення роботодавця буде залежати від вас. Тут ти точно навчишся боротись за власні права, а це корисний навик!

Справді, тут буває по-різному , від ненависті до любові - і навпаки:) Але це все досвід і дуже сильний! Якщо є хоча б маленька думка про такий досвід, то чому б не спробувати?» - розповідає про свої враження Анна.

Як розповісти свою історію так, аби надихати інших?

✨ Найкращі історії завжди справжні, адже Ви унікальна людина зі своїм унікальним досвідом. Не бійтеся висловлювати свої почуття!

✨ Зосередьтеся на моментах, які зробили ваш досвід незабутнім, складним чи захоплюючим для вас. Розкажіть подробиці цих історій, опишіть свої дивовижні моменти, людей та оточення, в якому ви були. 

Діліться своїми історіями, адже, можливо, сама Ваша може надихнути когось змінити докорінно своє життя.