Культурник від AIESEC у Львові

Культурник від AIESEC у Львові

Українська культура — неперевершений витвір мистецтва. Ми знаємо, яка вона багата та різнобарвна. Проте важливо не лише пам’ятати, цінувати та зберігати минуле нашої культури, але й підтримувати сучасність. Культурник — це той захід, що взяв на себе цю роль. Він проводиться вже не вперше, організований в рамках проєкту “Хто я?”, який був створений після початку повномасштабного вторгнення та націлений на розкриття проблеми обізнаності української молоді в історично-культурному аспекті. Культурник — це ініціатива ВМГО «AIESEC в Україні» у місті Львів. 

AIESEC в Україні — це міжнародна молодіжна організація, що розвиває лідерство в молоді шляхом міжкультурних обмінів, членства в організації та проведенням подій, які сприяють розвитку юних лідерів.  

Хоч Культурник організовується вже не вперше, але цей став унікальним. Він відбувся 16 червня в Dynamo Blues Lviv. На ньому виступили неперевершені українські виконавці, які змогли підтвердити, що наша музика лиш процвітає. На заході зібралося дуже багато людей, всі вони оплесками зустрічали артистів і з ще більшими проводжали їх. Атмосфера була  запальною та наповненою цілим спектром різноманітних барв. Подія точно запам’ятається усім надовго.  Артисти показали, якою багатогранною може бути сучасна українська музика. Всі гурти були зовсім різні, але це і створило такий особливий шарм. 

Першими, хто вразив відвідувачів став гурт «Твій колишній». Це попрок група, заснована влітку 2023 року. Вони виступили з альбомом «Фотографії з тобою» та не випущеними піснями, які ще не потрапили на стрімінгові платформи, тому для публіки це було щось унікальне та нове. Гурт гідно відкрив акустичний культурник та запалив в людях жагу залишатися тут та слухати пісні далі й далі. Це бажання в аудиторії залишалося протягом всього концерту. Виступи були настільки розкішними, що ніхто б не дозволив собі пропустити бодай одну пісню. В кінці їхнього номера «Твій колишній» виступив з дебютною піснею, якої ще нема на стрімінгових платформах. Делегатам настільки сподобалося виконання, що їх аплодисменти та вигуки «На біс» змусили гурт затриматися на ще одне виконання. 

Другою доводити неперевершеність сучасної української музики стала джаз, поп, та ритм-енд-блюз виконавиця Анастасія, зі сценічним псевдонімом Nasu. Виконувала вона свої авторські пісні разом із Габріеллою Пашко. Виконавиці неймовірно впорались, співаючи в дуеті, і здавалось, що так вони співають завжди. Неймовірно поставлений голос, мелізми та текст пісні описували всю палітру емоцій, які виконавиця переживала під час створення своїх пісень. Публіка була зворушена, виступ Nasu настільки сподобався глядачам, що під час її виконання у залі панувала абсолютна тиша, а після завершення номера, виконавицю супроводжували найгучніші аплодисменти. 

Далі влада на сцені перейшла в руки молодому гурту, описати який можна словами шарж, сатира, іронія, фривольність, і так, це все про них, про неймовірний гурт Лапсердак. Вони закривали серію неймовірних виступів. Це хоч і мало кому відома група, але вона вже встигла багатьом запам’ятатися. Гурт запалив усіх та залишив пречудове враження. Вони точно стала гідним завершенням заходу. 

Культурник показав, що українська музика неймовірна і наділена неперевершеними молодими виконавцями. Не можна казати, що сьогодні культура гірша ніж була, адже це не так, вона просто інша. Ми змінилися, а разом з нами й весь світ. Українська культура як і була, є, так і буде величною та чудовою. Варто лиш захотіти побачити, наскільки вона неймовірна. 

Заходи від AIESEC дають неймовірно корисний досвід та знання, але й також незабутні емоції. Щоб дізнаватися більше про такі проєкти, а також про інші заходи та можливості, що надає AIESEC стежте за організацією  у соціальних мережах і будьте в курсі всіх новин. 

Instagram: https://www.instagram.com/aiesecinukraine?igsh=ndhqzguyewxqbdjq

Telegram: https://t.me/aiesec_ua 

Сайт: https://aiesec.ua/