НАЙБІЛЬШИЙ УРОК У СВІТІ У ХАРКОВІ

НАЙБІЛЬШИЙ УРОК У СВІТІ У ХАРКОВІ

А ви вже чули про наймасштабнішу освітню ініціативу, що проходить в усьому світі, а позаяк і в Україні? 

World's Largest Lesson

World's Largest Lesson(Найбільший Урок у світі) - це всесвітня ініціатива, створена Project Everyone та UNICEF, націлена поширити обізнаність про Цілі Сталого Розвитку серед молоді і дітей та надихнути їх стати тим поколінням, що змінює світ. ВМГО “АЙСЕК в Україні” долучається до реалізації проєкту вже понад 5 років для того, щоб показати та підтвердити вагомість вкладу України у досягнення глобальних Цілей Сталого Розвитку. 

Цього року ініціатива відбувалась з 13 по 21 квітня, а темою стала Ціль №4 - Якісна освіта.

Цього року учасники “Найбільшого Уроку в світі” мали можливість розповісти  школярам про те:

● як якісна освіта впливає на розвиток усієї країни? 

● що можна робити для поширення можливості якісної освіти?

● як можна долучатися до глобальних змін ще у шкільному віці?

Найбільший Урок у Світі у Харкові

14 квітня у Харкові відбулась Локальна Вступна конференція для амбасадорів ініціативи!

Ми змогли зробити це у гібридному форматі - до нас завітало 70+ учасників як онлайн, так і вживу - завдяки неймовірному івент-простору EVOhub, що розташований у самому центрі міста. Тут учасники могли почуватись у повній безпеці, адже ми були на цокольному поверсі, і навіть відключення світла нам не були страшні - у EVOhub є генератори, що забезпечують безперебійний інтернет та доступ до електроенергії. 

Ну і звісно, що загальною причиною успіху будь-яких подій є партнерства. Саме завдяки підприємцям, що готові докладатись до дійсно важливих ініціатив - а особливо молодіжних, що є рушіями основних змін у країні, ми віримо у те, що живемо у кращому світі, аніж може здаватись.

Цього року ми раді вже вдруге співпрацювати із аніме-магазином "Mascat"  - магазин для тих, хто захоплюється аніме та азіатською культурою. Магазин 9 років працює в Харкові (з 2014 року) та забезпечує кращим сервісом поціновувачів аніме культури з усієї України та інших країн. 

До нас завітала у якості спікерки Яніна Фогель - засновниця та спів-власниця магазину. З нею ми мали змогу поспілкуватись про розвиток у вибраній сфері та самопошук у корпоративному світі. 

Також ми дуже вдячні за підтримку ініціативи OnlyEnglish.Education - мовно-освітньому центру з професійною командою викладачів англійської та німецької мов, консультантів та менеджерів з освіти за кордоном, перекладачів і спеціалістів у сфері освіти. 

Від OnlyEnglish до нас завітала Ірина Волкова - менеджерка з комунікацій освітнього центру. З Іриною ми поспілкувались про ключ до успішного майбутнього та важливість мовної освіти у сьогоденні.

Реалізація Найбільшого Уроку у Світі

Як же минув цей тиждень у Відокремленому підрозділі ВМГО “АЙСЕК в Україні” у Харкові?

Звернемось до цифр:

- 6 регіонів (Харків, Дніпро, Суми, Запоріжжя, Полтава, Луганськ)

- 23 школи, що розуміють важливість цієї глобальної проблеми

- 100+ уроків проведено- 100+ амбасадорів, що проводили ці уроки

- 2200+ діток, що мали змогу послухати про якісну освіту

Ми пишаємось кожною залученою людиною - неважливо, вчитель це, директор, учень чи студент- бо РАЗОМ і тільки разом ми змогли досягнути цих результатів.

Віримо, що наші щоденні дії, нехай і локальні, мають вплив на вирішення глобальних проблем, що переживає людство зараз.

До 2030-го року залишилось доволі мало часу, тож нам потрібно лише посилювати обізнаність про такі проблеми та пам’ятати, що великі зміни починаються з малого кроку.

Якість освіти впливає на рівень добробуту суспільства, а можливість навчання впродовж усього життя кожної людини оновлює капітал відповідей на виклики нашої сучасності. В свою чергу рівноправний доступ до недорогого професійного навчання, ліквідація гендерних і матеріальних розбіжностей і забезпечення загального доступу до освіти  є чіткими орієнтирами на шляху досягнення цілей сталого розвитку. 

World's Largest Lesson - важливий внесок у стале суспільство. Молодь - це майбутнє, і коли ми спільно спрямовуємо свої зусилля на вирішення глобальних проблем, ми робимо світ кращим для всіх.