Що послухати та почитати цієї осені: подкасти та книжки для натхнення і мотивації

Що послухати та почитати цієї осені: подкасти та книжки для натхнення і мотивації

Початок осені – прекрасна можливість для саморозвитку та для пошуку натхнення. У цій статті ми зібрали цікаві подкасти та книжки у жанрі нон-фікшн, які прокачають ваші знання про розвиток компанії, маркетинг і підвищення ефективності професійної діяльності. Також ви дізнаєтеся багато корисної інформації для себе та проведете час із користю.

Книги

Spotify навиворіт. Як шведський стартап здійснив музичну революцію. Свен Карлсон, Йонас Лейонхуфвуд

Spotify Шведська компанія за час свого існування знищила багато: «стримувати» піратство, трансформувати музичну індустрію та змусити саму Apple змінити бізнес-модель. «Spotify навігація» - це світ, сполучений інтриг, таємні зручності та пропозиції, від яких важливо відмовитись, Microsoft ten.
На шляху до успіху Даніель Ек об'єднався з Шоном Паркером з Напстером та Марком Цукербергом звілінсем звіліпом бервіліпо І, звісно, ​​не обійшлося без тривалої конкуренції між Apple та Spotify.
У книжці двоє відомих шведських журналістів захоплюються розповідями щодо детективної історії розвитку компанії, що відкриває новий шлях у світі сучасної музики.

Netflix і культура інновацій. Ерін Маєр, Рід Гастінгс

До Netflix щороку хоче долучитися безліч фахівців, а вже сформована команда — лояльна, щаслива та ефективна. У Netflix немає чітких правил, проте кожен виконує завдання максимально якісно. Рід Гастінгс та Ерін Маєр проаналізували історію успіху цієї компанії й визначили, чому бізнесів багато, але інноваційними та прогресивними серед них стають одиниці. Секрет Netflix — у людях: уся команда працює злагоджено тільки тоді, коли кожен її учасник почувається комфортно і знає, що він — важливий елемент системи, а не абстрактна робоча одиниця. У цій книжці ви знайдете поради, як створити компанію, у якій хочеться працювати та впроваджувати інновації. Крім того, ви дізнаєтеся про залаштунки роботи в найбільшому стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі.

Подкасти

Літературний подкаст «Правда і кривда», що функціонує в межах мультимедійного освітнього проєкту «Пусто». У ньому ведучі, літературознавиці Геля та Іра, говорять про свою альма-матер – Львівський університет імені Івана Франка, не бояться чесно і щиро висловлюватись, а інколи навіть й «кривдити» сучасну українську та перекладну літератури, дотепно жартують та знайомлять слухачів зі своєю Меккою – книжковим ринком біля Федорова.
«Протягом десяти випусків (і бонусного нульового) дівчата говорять про останню п’ятирічку в українській літературі: про тексти оригінальні й перекладні, книжки, які стоять у вітринах і повз які байдуже проходимо (і дарма), про проблеми й тенденції, які циркулюють у повітрі впереміш із ковідом», – зазначається на сторінці подкасту. Неоціненною особливістю «Правди і кривди» є своєрідні «списки використаної літератури», за допомогою яких можна уявити себе студентом філологічного факультету та познайомитися не лише з художніми творами, але і з працями видатних літературознавців.

Сорітелінг. Авторка подкасту Даша Чиж дізнається у героїв не тільки про те, як їм вдалося досягнути успіхів: відкрити свою справу або потрапити у круту креативну агенцію. Вона також запитує про факапи та фейли, з якими вони стикалися на своєму шляху.
Це смішні розповіді людей про їхній шлях у професії. Через неформальну розмову можна почути купу інсайтів, як працює індустрія всередині.Особливо сподобається тим, хто хоче знайти себе у професії і не знає, з чого почати.

Де Дощ? — подкаст, у якому співведучі говорять про те, про що не говорять зазвичай удома на кухні, лише про себе. У ньому порушують теми від стереотипів та очікувань — до фідбеку і захисних механізмів. У подкасті кожен знайде щось таке, що зможе його надихнути, схожу зі своєю історію, яка відгукнеться глибоко в душі. «Де Дощ?» входив до четвірки найпопулярніших подкастів України в Apple Podcasts.

With aiesec. - це подкаст про лідерство та як його розвивати у молоді. Подкаст створений молоддю для молоді, про те, що означає бути молодим лідером і як молодь може розвивати своє лідерство. Ведучий Ленні запрошує молодих лідерів з усіх сфер та верств населення на програму, щоб довести, що лідерство буває у всіх формах та форматах, і воно дійсно може бути розвинене у кожному.

Розвивати лідерство у собі можна не лише, слухаючи подкасти та читаючи про це книжки, а й долучившись до міжнародної молодіжної організації AIESEC. 16 серпня організація знову стала відкритою для нових лідерів, які хочуть робити зміни та корисний вплив на світ. 

Дізнатися більше про це та долучитися можна за посиланням!