Старт кар'єри в ІТ: важливі кроки та рекомендації

Старт кар'єри в ІТ: важливі кроки та рекомендації

ІТ сфера вже давно є однією з найшвидше розвиваючих та перспективних сфер у всьому світі. Та не дивлячись на це, тех індустрія завжди потребує нових талантів, адже ІТ сфера - це не тільки девелопери і web-дизайнери. Ця сфера набагато ширша і включає в себе як технічні напрямки так і посади ніяк не пов'язані з написанням кодів. 

Як же стати ІТ фахівцем і як обрати напрямок?

Вибір напрямку

Звичайно, першим кроком до кар'єри в ІТ має бути вибір напрямку. Для цього варто скласти SWOT-аналіз власних здібностей: оцінити свої сильні та слабкі сторони, рівень навичок якими ви володієте або хочете покращити, що саме корисного ви могли би принести працюючи в ІТ сфері: може створити супер-код, круту гру на смартфон, або написати найкрутіший текст чи SEO-аналіз?

Особистий розвиток is must!

ІТ — це сфера, яка постійно розвивається, і навіть увійшовши в компанію, ви не повинні зупинятися. Курси, навчання, вебінари, форуми – все це підвищує цінність експерта на ринку. Ви можете підвищити свою кваліфікацію ще до початку роботи в ІТ, тому що знання ніколи не бувають зайвими.

Знання англійської є особливо важливі, якщо ти прагнеш побудувати кар'єру в ІТ. Так ти зможеш співпрацювати з міжнародними компаніями, отримувати класний досвід і високу оплату. Для покращення знань з англійської мови Women in Tech створили безкоштовний Speaking Club, де ти прокачаєш свої знання на новий рівень швидко.

Часто люди прагнуть прийти в ІТ-індустрію лише заради високої зарплати та можливості працювати за контрактом в іншій країні. Не варто зосереджуватись лише на цих факторах. Висока зарплата та інші бонуси не врятують від вигорання без мотивації розвиватися саме в цій сфері. Тому, радимо знайти навчальний ресурс чи курси, які нададуть не тільки базові знання, а будуть підвищувати рівень вашої кваліфікації. До речі, WiT має власний YouTube канал з купою корисних порад від ІТ спеціалістів, вебінари, тренінги та більше.

Пошук роботи 

На цьому важливому етапі також треба визначитись в якій саме формі ви хотіли б працювати: фріланс чи за контрактом? Обидві способи мають свої бенефіти і мінуси, тому подумайте з чого хочете почати. Коли ви тільки на початку будування своєї кар'єри, головне - будьте наполегливими. Створіть якісне CV і розсилайте в компанії і на проекти, які вважаєте цікавими. Заповніть свій профіль в Linkedin ,Facebook, зареєструватися на ресурсах по пошуку роботи як місцевих як Work.ua так і міжнародних як Indeed та Upwork.

A для новачків буде корисно пошукати вакансії в спеціальному телеграм каналі WiT для джунів - WiT 🇺🇦 IT Jobs / Вакансії в IT.

Відредагуйте резюме відповідно до вимог роботи. Запишіть відповідні навички та досвід, але будьте чесними. Складіть кілька резюме, якщо вимоги до обраної посади сильно відрізняються.

Те саме, що супровідний лист. У роботодавця має скластися враження, що лист написаний спеціально для нього. Щоб отримати гарний текст, з’ясуйте, чим займається компанія, які її продукти, хто її клієнти і які цінності об’єднують її співробітників. Ознайомтеся з інформацією на офіційних сайтах, в соціальних мережах, ЗМІ, відгуками, профілями керівників і співробітників компанії.

Висновки

ІТ сфера - перспективна і непередбачувана, але варта спробувати себе в ній. Кожен шлях може бути сповненим перешкод, але з правильною мотивацією, чітким планом дій та наполегливістю можна досягти будь-яких висот. 

Women in Tech Ukraine саме тут для того щоб допомогти тобі на шляху до нової кар'єри. Ми допомагаємо знайти свій напрямок, мотивувати та розвіяти міфи про складність та стереотипи ІТ сфери. Приєднуйся до WiT та розпочинає нову кар'єру легко! 

Telegram-канали: 

- WiT Speaking Club -  https://t.me/+SjgUJgk-IEYxNmMy  

- Women in Tech Ukraine - https://t.me/womenintechukraine

- WiT 🇺🇦 IT Jobs / Вакансії в IT - https://t.me/itjobswit

Youtube канал: https://www.youtube.com/@womenintechukraine/videos