ТОП 5 Волонтерських організацій для студентів

ТОП 5 Волонтерських організацій для студентів

Із початком нового навчального року багато студентів шукають для себе нові можливості для розвитку. Хтось вступає до студентської ради чи парламенту, хтось знаходить для себе нові хобі, відвідує студії танців чи мистецьва. Один із варіантів для розвитку – це долучитися до однієї з громадських організацій, де можна не лише гарно провести час, а й здобути корисні навички.

Участь у молодіжних організаціях у шкільні та студентські роки – це прекрасна можливість почати будувати свою кар’єру, а також зайняти активну громадську позицію та допомогти змінити світ на краще. У більшості з них можна отримати практичний досвід, розвинути свій лідерський потенціал, а також знайти мережу однодумців та нових друзів.

Осінь - пора нових відкриттів, саме тому ми зібрали для вас топ-5 міжнародних та українських молодіжних організацій для студентів:

AIESEC

Найбільша у світі молодіжна організація, створена у 1948 році, метою якої є мир та і реалізація людського потенціалу молоді шляхом міжкультурного обміну.  Учасницями організації є понад 110 країн світу. В Україні ж AIESEC існує офіційно з 1994 року.

Разом з AIESEC можна поїхати на волонтерське або професійне стажування, а також долучившись до організації стати їх організатором - як вхідної так і вихідної сторони, також можна організовувати різноманітні події для молоді, які є невід’ємною частиною AIESEC’у: YouthSpeak Forum - молодіжні конференції, що проводяться в 4 містах України, Global Village - фестиваль культур, World’s Largest Lesson - міжнародний освітній проєкт заснований підрозділом UNICEF.

ФРІ

Фундація Регіональних Ініціатив, більш відомі як ФРІ – Всеукраїнська молодіжна громадська організація, яка займається підтримкою молодіжного руху та підготовкою молодих лідерів в Україні.  Метою ФРІ є виховати лідерів та змінотворців шляхом популяризації проактивності, громадської свідомості та реалізації молодіжних ініціатив.

У ФРІ можна створювати власні проєкти освітнього чи розважального характеру та реалізувати їх разом із командою однодумців, а також долучитися до однієї із служб: HR-служба, Комунікаційна служба, Освітня служба, Міжнародна служба та Правозахисна служба.

БУР

«Будуємо Україну разом» – рух, що будує мости комунікації між українцями. Спочатку це була акція, яка мала на меті відновити будинки, знищені війною на Сході. Рух виник Львові у 2014 році за підтримки «Львівської освітньої фундації».

Разом з БУР можна створювати громадські простори, молодіжні платформи, відновлювати домівки сімей у скруті, а також організовувати лекції на суспільно-актуальні теми, дискусії, кінопокази, мандрівки, музичні вечори.

TEENERGIZER

Рух, що об’єднує підлітків з Східної Європи та Центральної Азії, створений з метою створити світ, де кожен зможе реалізувати свій потенціал, а також світ, у якому не буде дискримінації у жодній сфері, особливо це стосується ВІЛ-позитивних людей.

Teenergizer займається просвітою молоді та підлітків, розповідаючи на їх заходах про такі теми як: бодіпозитив, ВІЛ, знайомства у Інтернеті, секс та контрацепція. Вони вчать підлітків сприймати себе такими, як вони є, та не соромитись своїх почуттів. 

BEST

Рада студентів технічних університетів Європи, або ж BEST, загальноєвропейська студентська організація, локальні групи якої є у понад 90 університетах та у понад 30 країнах Європи. Організація має на меті розширювати світогляд студентів та робити їх відкритішими до європейської культури.

Організація була створена 1989 року у Берліні. В Україні стати частиною їх руху можна у Києві, Львові, Вінниці та Запоріжжі. Важливим проєктом для BEST є BEST Career Centre, який дав початок віртуальному ринку праці.

Разом з ними також можна організовувати проєкти технічного спрямування, а саме програмного забезпечення, інженерії, а також курси, лекції та тренінги.

Впливай на світ та змінюй його разом із молодіжними громадськими організаціями, адже саме молодь є рушійною силою для світу. Не прогав свою можливість для самореалізації.