З 2022 по 2024 рік: Історія стійкості та боротьби AIESEC в Україні

З 2022 по 2024 рік: Історія стійкості та боротьби AIESEC в Україні

Війна - одна з найбільших проблем сучасності. Їхній вплив на світову спільноту масштабний і глибокий, миттєвий і довготривалий, абсолютно нищівний в усіх аспектах. Війна порушує економічну стабільність, загострює гуманітарні кризи, спричиняє масові переміщення, руйнує сім'ї, домівки, життя. Протягом 21-го століття ми були свідками численних конфліктів, їх розпочинали та їх вирішували, деякі з нас відчули на собі їхні катастрофічні наслідки. Однак, що нас усіх об'єднує, як членів міжнародної спільноти, так це бажання впливати на ситуацію, нести позитивні зміни у світ та наближати нас до досягнення миру та реалізації потенціалу людства.

Як глобальна організація, AIESEC відчуває відповідальність за участь у побудові кращого майбутнього, просуваючи наші цінності, місію та бачення. Ми робимо це через наші ініціативи та міжнародні обміни, оскільки віримо, що міжкультурне розуміння - це фундамент для зміцнення миру у свідомості людини й у світі загалом.

Війни по світу доводять, що мир є крихким, і ще раз нагадують нам, що ми не можемо сприймати його як належне. Вони також нагадують нам, що ми, як гідні громадяни світу, можемо допомогти одне одному в часи потреби. Ми можемо ділитися правдивою інформацією, жертвувати гроші, одяг чи їжу, приймати у себе людей і просто виявляти співчуття, визнаючи, що деякі країни переживають важкі часи і платять надто високу ціну, лише щоб довести, що вони заслуговують на майбутнє. Адже ніщо в цьому світі не є більш небезпечним, ніж щире невігластво.

AIESEC відповідає на виклик глобальних проблем. Багато наших осередків адаптуються до проблем, з якими їм доводиться стикатися, і знаходять дієві рішення, щоб забезпечити наш розвиток як організації та допомогти людям через наші проєкти.

AIESEC в Україні твердо стоїть на ногах, незважаючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну, яке вже два роки, з 24 лютого 2022 року, руйнує тисячі будинків і мільйони сімей. Переміщення членів організації, втрата зв'язку з людьми на окупованих територіях протягом діб, постійні відключення електроенергії протягом осені-зими 2022-2023 років, понад 31 000 повітряних тривог - це лише верхівка того, що сталося з моменту падіння першої ракети на українські землі. AIESEC в Україні довелося мати справу з розривом різних партнерств, виходом членів та наростаючою кризою. Попереду ще більше викликів, доки росія не прибере всі свої війська з української території, а українці не отримають можливість жити мирно. 

Попри труднощі, сміливість та відданість членів AIESEC в Україні привели організацію до неймовірних досягнень, які надихають інших. Понад 230 молодих людей стали ближчими до реалізації свого справжнього потенціалу завдяки виїзним стажуванням, тисячі взяли участь у внутрішніх заходах в Україні. Понад 59 000 дітей були залучені до ініціатив "Найбільший урок у світі" та LEAD for Peace.EduUp під час майже 2000 уроків. 

Але це не просто цифри. Кожен учасник міжнародного обміну сприяє зміцненню міжкультурного взаєморозуміння та обміну професійним досвідом для забезпечення взаємного розвитку, кожен урок робить якісну та різнобічну освіту доступною для більшої кількості дітей, які з часом формуватимуть світ після нас.

Голова ВМГО «АЙСЕК в Україні», Катерина Кірвас, розповідає про характер учасників організації: "Я думаю, що українські члени AIESEC - це справді віддані лідери, керовані власними цінностями, вони мають величезну відданість та поважають силу свого впливу. Вони вирішили залишитися в AIESEC і йти далі, на вищі позиції, тому що чітко знають своє "чому я в організації” і хочуть розвивати українське суспільство. Оскільки AIESEC є міжнародною організацією, я думаю, що для наших людей також важливо руйнувати стереотипи та припущення про Україну в інших країнах."

Це дійсно показує, як важливо ніколи не випускати з поля зору свої мрії, запал, який веде крізь темряву, прагнення досягти чогось більшого. Члени AIESEC в Україні демонструють справжнє лідерство у подоланні викликів і таким чином роблять свій внесок не тільки в мирне майбутнє України, але й в усвідомлення молодим поколінням того, які кроки потрібно зробити, щоб відчути гармонію в нашому суспільстві.

AIESEC бачить справжній потенціал мрій молоді. Хтось мріє про мирне майбутнє, хтось - про самореалізацію, хтось про те, щоб знову відчути себе в безпеці у власному домі. Ми віримо, що привернення уваги до актуальних глобальних проблем та донесення своїх думок до спільноти може змінити ситуацію на краще. І ви можете бути частиною цього впливу, незалежно від вашого віку, статі, національності чи віросповідання. Сьогодні нас усіх об'єднує одне питання: чи пишаємося ми світом, який будуємо?