Збираємось в поїздку: чек-лист  мандрівника

Збираємось в поїздку: чек-лист мандрівника

Погодься, мандрувати люблять усі. Але мало людей продумує усе до дрібниць, через що потім виникає велика кількість проблем. Щоб у твоїй подорожі такого не трапилось, ми підготували тобі цей чек-лист мандрівника, який використовують наші волонтери. Звичайно, на просторах мережі Інтернет таких чек-листів багато, але цей особливий своєю простотою і він був перевірений на ділі. Отже, забирай хутчіш цей чек-лист і плануй свою подорож.

Продумай туристичний маршрут та склади список потрібних документів

Аби під час мандрівки не виникало проблем з добиранням, проживанням та екскурсіями, потрібно наперед це спланувати, дізнатись, куди коли і як можна дістатись. Також варто прописати усі необхідні документи, оскільки вимоги відрізняються від країни до країни. 

Не забудь про здоров’я та безпеку

Перевір свій страховий поліс, особливо якщо збираєшся займатись дайвінгом, навчатись катанню на лижах або ж відвідати екскурсію у горах. Крім того онови свою аптечку: оглянь ліки на термін придатності та додай нові, якщо у цьому є потреба. Також зроби копії важливих документів, випиши найнеобхідніші мобільні номери та виріши всі проблеми з мобільним зв’язком, щоб не робити це під час самої подорожі. 

Подбай про гроші

Якщо подорож за кордон - то це питання особливо актуальне. Дізнайся про валюту цієї країни, її курс, де можна обміняти. Подбай також не лише про гроші на карті, а й про готівку, яка може виручити у будь-якій ситуації. Не забувай, що гроші завжди потрібно брати з запасом. 

Поцікався локальними мобільними додатками

У сучасному світі всю важливу інформацію можна помістити у один маленький смартфон. Завантаж на свій девайс перекладач, карту місцевості та інші додатки, які можуть стати у пригоді. Таким чином ти значно полегшиш свою подорож.

Подумай про своїх хатніх улюбленців

Не важливо наскільки довга подорож - домашніх рослин та тварин не варто залишати самих. Краще наперед попросити своїх друзів чи родичів приглянути за ними, поки ти будеш насолоджуватись довгоочікуваним відпочинком.

Пам’ятай про техніку

Не забудь перевірити, чи  є у тебе з собою уся потрібна техніка, зарядні пристрої та перехідники. Оскільки їхня відсутність може призвести до додаткових витрат, а в різних країнах можуть бути свої стандарти (наприклад, звичайна "вилка" в зардці для твого ноутбука в Америці уже не підійде, бо вона європейського зразка).

Пакуй речі та вирушай

Мабуть, найважливіший пункт. Починай насолоджуватись своєю поїздкою від самого її початку. Якщо ти виконаєш цей чек-лист, то у тебе все під контролем і причин для хвилювання немає. Вперед, на зустріч пригодам!