Знання = Освіта

Знання = Освіта

14 квітня відбувся "Найбільший урок у світі", ініціатива від Project Everyone та UNICEF організована ВП ВМГО «АЙСЕК в Україні» у місті Львів за участю AP Education Center. Подія мала на меті поширити обізнаність про цілі сталого розвитку та надихнути молодь на зміни, які зроблять світ краще.

<br>

<br>

Микола Періг, власник та засновник AP Education Center, став спікером на події і поділився своїми думками про освіту з учасниками проєкту. Ось кілька головних тез з виступу, які ми не могли залишити без уваги:

"Першочергове і головне завдання освіти – дати людині, яка навчається, знання, та розвинути її власні сильні сторони та таланти. Ось головна ціль освіти, яка, на жаль, у нашому суспільстві чомусь заблукала, як серед учнів та студентів, так і серед вчителів.

Слово «освіта» часто асоціюється із словом «престиж» чи «статус». Воно стало певною ознакою для хвастощів батьків один перед одним. Вони вихваляються статусом ВНЗ до якого вступила їхня дитина чи куди вони змогли її влаштувати, або ж оцінками, які вона отримує.

Молодь та їхні батьки обирають ВНЗ та спеціальність за певними критеріями, рейтингами, популярністю, статусом або відгуками. Часто при виборі навчального закладу люди дивляються на те, як виглядає корпус, чи він достатньо красивий, чи можна буде робити стильні фото в «Іnstagram», а спеціальність вибирають за рівнем заробітньої плати чи популярності серед власного оточення.

Чому молодь в виборі свого майбутнього та подальшого життя покладається на чужі думки, бажання батьків чи контент-план в соціальних мережах?

Серед цього інформаційного шуму, що нас оточує, ми губимо основу освіти – пошук знань та розвиток наших талантів і вмінь!

Відштовхуйтесь саме від цих тез, і ваше життя буде наповнене тим, що вам дійсно подобається. Не бійтесь помилятися, якщо ви обрали навчальний заклад, і він з якихось причин вам не підходить, не лякайтесь змінити його. Для цього і придумана академічна мобільність, період навчання є часом найбільших можливостей! Адже ви можете змінювати університети, професії, їздити на стажування, зустрічатися з новими людьми, змінювати місце проживання абсолютно без жодних зобов'язань, і це все того вартує!».