Чим ми займаємось?

Чим ми займаємось?

Привіт!

Якщо ти тут, то ти точно вже зацікавився тим, що ж по факту робить AIESEC - тож давай розбиратись разом!

Загальна структура будь-якого локального осередку доволі проста - у нас є департаменти, керовані молоддю на всіх позиціях, від учасника команди до голови відділу. Таким чином, у нас немає ані вікового бар’єру, ані професійного - будь-хто може через певний час перебування у організації спробувати себе на кожній з позицій. Але все ж про департаменти поговоримо детальніше.

Вихідні волонтерські та професійні стажування

Почнімо із департаментів вихідних волонтерських та професійних стажувань.Люди тут займаються організацією вихідних волонтерських та професійних стажувань, які загально є нашою основою та тим, що вирізняє нас з-поміж різного роду схожих організацій. Як правило, процеси у цих департаментах виконуються двома командами - одна працює із людьми, що тільки планують поїхати на стажування, а інша супроводжує та надає підтримку протягом всього періоду стажування, а також комунікує із міжнародними партнерами.

Що це дає тобі:

  1. розвиток розмовної англійської мови
  2. розвиток навичок продажу та комунікації
  3. можливість попрацювати із рекрутментом
  4. розвиток навичок публічних виступів
  5. можливість спілкуватись із людьми з усього світу без жодних кордонів

Маркетинг

Наступний департамент - Маркетинг. Цей відділ в організації AIESEC займається просуванням наших продуктів, ініціатив організації та залученням нових учасників. Конкретні завдання відділу маркетингу включають роботу із позиціонуванням, створенням промо-матеріалів (картинка, відео, текст) та лідогенерація як основна складова та мета роботи відділу маркетингу.

Що це дає тобі:

  1. розвиток власної креативності
  2. напрацювання портфоліо
  3. навички дизайну та копірайтингу
  4. вміння аналізувати та структурувати наявну статистику
  5. розуміння маркетингових процесів у корпоративному світі
  6. підґрунтя для подальшого розвитку у цій сфері

Зв’язки з громадськістю(PR)

Відділ PR працює більше на розбудову бренду АЙСЕК(як локально, так і національно) і має більш довгостроковий вплив на впізнаваність АЙСЕКу. Загально люди тут більше комунікують із медіа та НГО, працюють над укладанням нових інформаційних партнерств та організовують локальні заходи з метою залучення людей до напрямків діяльності нашої організації.

Що це дає тобі:

  1. навички івент-менеджменту
  2. навички ділового спілкування
  3. робота із партнерами
  4. вміння концентруватись не на проблемі, а на її рішенні
  5. робота із створенням промо-плану
  6. навички дизайну та копірайтингу

Проєктний менеджмент

Напрямок Project Management займається таким проектом, як LEAD for PEACE.EduUp. Мета цього проєкту - дати дітям і молоді можливість отримувати знання у абсолютно різних сферах і відкривати для себе нові горизонти. Проєкт був створений після повномасштабного вторгнення та спрямований на покращення знань учнів у сферах, які не вивчаються у школі. Люди тут займаються роботою із потенційними спікерами та зі школами або іншими освітніми установами, у яких проводитимуться уроки.

Що це дає тобі:

  1. навички рекрутингу
  2. вміння вигідно подати інформацію
  3. навички ділового спілкування та терпимості до вчителів :)
  4. навички публічних виступів та неформального спілкування
  5. участь у розвитку майбутнього покоління українців

Розвиток партнерських відносин

Департамент розвитку партнерських відносин в AIESEC відіграє важливу роль у встановленні та підтримці стратегічних партнерських зв'язків та організації як невеликих, так і глобальних подій. Наприклад, цього семестру ми як найбільша міжнародна молодіжна організація доєднуємось до реалізації ініціативи від UNICEF - World’s Largest Lesson, або ж Найбільший урок у світі, в Україні.

Основні обов'язки цього департаменту включають: пошук та залучення нових партнерів для спільної реалізації проектів та програм управління відносинами з існуючими партнерами; організацію подій, які сприяють співпраці та обміну досвідом між партнерами та AIESEC

Що це дає тобі:

  1. навички ділового спілкування та переговорів
  2. вміння швидко адаптуватись до ситуації
  3. івент-менеджмент
  4. робота із документацією
  5. навички продажу

Управління людськими ресурсами та відносинами з випускниками

Загально цей відділ максимально схожий на HR у корпоративному світі. Тут люди піклуються про well-being усіх учасників, організовують додаткові можливості для безпосередніх членів локального осередку, а також в цілому керують людськими ресурсами. Якщо казати про відносини із випускниками - ми фокусуємось на підтриманні комунікації навіть після того, як людина вже закінчила свій шлях у організації, адже саме наші почесні випускники-аламні можуть поділитись тим досвідом, який вони отримали після участі у АЙСЕК.У цей відділ можна потрапити тільки після мінімум одного досвіду управління командою у будь-якому з інших департаментів, адже в іншому разі це буде як “чоботар без чобіт” :)

Фінанси та легальність

І також ми маємо департамент фінансів та легальності.

Це дуже важливий відділ для AIESEC, який відповідає за ефективне управління фінансами та забезпечення відповідності діяльності організації законодавчим нормам і правилам.

Основні обов'язки цього департаменту включають управління фінансовими ресурсами, бюджетування та фінансовий аналіз, здійснення фінансової звітності, контроль за витратами та доходами організації, а також розробку і впровадження процедур та політик з питань легальності діяльності AIESEC. В цілому, департаменти в організації AIESEC відкривають широкі можливості для розвитку вас - майбутніх лідерів, допомагаючи здобути цінний досвід управління, маркетингу, комунікації та інших навичок, які ви навряд чи розвинете в університеті чи інших активностях. Наш набір відбувається двічі на рік - взимку та влітку, тож будемо раді зустрітись!

stay tuned with aiesec.